* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

«Λογοτεχνία και Σάτιρα» στο «Μουσείο της Ελιάς» στη Μυτιλήνη,

 είναι το θέμα του εφετινού συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (A.I.C.L.), που διοργανώνεται στους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Μήθυμνας της Λέσβου, στις 9-13 Σεπτεμβρίου, από το Ελληνικό Τμήμα της A.I.C.L., με τη συνεργασία της Εταιρείας Αιολικών Μελετών, του Μουσείου Γιώργου Βαλέτα και του Περιοδικού «Αιολικά Γράμματα», που εφέτος διανύει το 40ό χρόνο της ανελλιπούς έκδοσής του.
Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν 50 ομιλητές από 19 χώρες, θα πραγματοποιηθούν στο «Μουσείο της Ελιάς» ενώ το όλο πρόγραμμα προβλέπει εκδηλώσεις φιλοξενίας, επισκέψεις στον τάφο του Αργύρη Εφταλιώτη και στο Μουσείο Βαλέτα καθώς και μεγάλη εσπερίδα ποίησης στο Δημαρχείο της Μήθυμνας.

(ΣΗΜ.) Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (A.I.C.L.), λειτουργώντας επί δεκαετίες, υπήρξε φορέας διαμόρφωσης λογοτεχνικών σχέσεων και ανταλλαγών μεταξύ ελλήνων και ξένων συγγραφέων, σε περιόδους που στη χώρα μας δεν είχαν ακόμα δημιουργηθεί αντίστοιχοι φορείς. Παλαιότερος δραστήριος πρόεδρός του ήταν ο αξέχαστος συγγραφέας Δημήτρης Σιατόπουλος και μέλη του σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων μας, όπως ο Δημήτρης Σταμέλος, ο Κώστας Σαρδελής, ο Φώτης Τριάρχης, ο Χρήστος Χειμώνας, κ.ά.

Χώρες και σύνεδροι ομιλητές
διαβάστε περισσότερα στο...
http://www.inarcadia.gr/news/arxeio/2010/08/110810-logot.pdf


                    * * *

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΛΕΤΑ
  • Ο Κώστας Βαλέτας γεννήθηκε στη Λέσβο το 1939. Σπούδασε νομικά, πολιτικές επιστήμες και συγκριτική λογοτεχνία, συνταγματικό δίκαιο και κοινωνιολογία. Εργάστηκε ως διορθωτής, δικηγόρος, δημοσιογράφος, διευθυντής ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Τιμήθηκε με κρατικό βραβείο διηγήματος για το έργο του «Σινικό Τείχος». Εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Εξέδωσε τα περιοδικά «Στοχασμός» και «Αίμος», διευθύνει τα «Αιολικά Γράμματα» και είναι αντιπρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ενωσης Συγγραφέων».
  • Το έργο του μεταφράστηκε σε είκοσι ξένες γλώσσες και τιμήθηκε με διεθνή βραβεία στη Γαλλία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Ελβετία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μάλτα. Είναι Αντιπρόεδρος της «Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Λογοτεχνίας».
  • Πήρε μέρος σε εκατό περίπου διεθνή συνέδρια αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα και προσκλήθηκε να μιλήσει σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εχει δημοσιεύσει πενήντα πέντε βιβλία πεζογραφίας, κριτικής, δοκιμίου, θέατρο, ανθολογίες και μεταφράσεις.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: