* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση για την ποιητική συλλογή με τίτλο "Μυσταγωγία" της Πόπης Αρωνιάδα


  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ...  



Πόπη Αρωνιάδα,
"Μυσταγωγία"
Ποιήματα, σελ. 67,
επιμ. σειράς Κώστας Ριτσώνης. 
Εκδόσεις Ποιήματα των Φίλων, 
Αθήνα 2013

Εκδήλωση παρουσίαση της πρώτης της ποιητικής συλλογής έκανε η Π.Ε.Λ. στη ποιήτρια Πόπη Αρωνιάδα, στο βιβλιοπωλείο «Public», στην πλατεία Συντάγματος, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2014 σε μια κατάσεστη αίθουσα από φίλους της ποίησης.
Το βιβλίο, με τίτλο «Μυσταγωγία», περιλαμβάνει συνολικά 39 ποιήματα (κάποια εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποιήματα των Φίλων».
Η λογοτεχνική ανάλυση του βιβλίου έγινε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Νίκο Ταβουλάρη, ενώ για το έργο μίλησε και απήγγειλε η Έφορος της Π.Ε.Λ. Αγγελική Ψακή - Κωβαίου. Απέδωσαν ποιήματα η ποιήτρια Ελένη Τσάτσου και ο ποιητής Ηλίας Παπακωνσταντίνου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η αρχαιολόγος Σύλβια Χριστίνα Στάϊκου.

Λίγα λόγια για την ποιήτρια
popi-aroniada-poihtria
Η Πόπη Αρωνιάδα μεγάλωσε μέχρι την εφηβεία της στο Λημέρι της Ευρυτανίας, από όπου και έφυγε για να ζήσει στην Αθήνα. Σπούδασε Λογιστική («για βιοποριστικούς λόγους», όπως επισημαίνει στο βιογραφικό της), «…όμως η αγάπη μου ήταν η ψυχολογία και η ποίηση», αναφέρει, θέματα τα οποία μελέτησε εντατικά για αρκετά χρόνια.
Η Πόπη Αρωνιάδα είναι μητέρα μιας κόρης (κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαιολογία) και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Ευχές και από το περιοδικό ΥΦΟΣ να είναι καλοτάξιδη η πρώτη ποιητική συλλογή της φιλης μας Πόπης Αρωνιάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: