* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

H συγγραφέας Κανή Καραβά παρουσιάζει το βιβλίο της «Σχήμα οξύμωρον»

   ΒΙΒΛΙΑ  ΠΟΥ  ΛΑΒΑΜΕ   


"Σχήμα οξύμωρον"
της Κανής Καραβά
Μυθιστόρημα, σελ. 340
Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2013

 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2013

Η ιστορία αρχίζει μέσα στη θύελλα των γεγονότων του ’73, λίγο πριν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η Λίζα, ενταγμένη στο ΚΚΕ, είναι παντρεμένη μ ε τον Παναγιωτάκη, άτομο φιλόδοξο, χωρίς ιδιαίτερη πολιτική ιδεολογία, με ερείσματα όμως σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Η σχέση τους βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αλλά η ίδια, επηρεασμένη από μια αποκάλυψη στα πρώιμα χρόνια της εφηβείας, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την κατάσταση.
Πλάνο πλάνο, τα πρόσωπα του στενού και ευρύτερου οικογενειακού χώρου προβάλλουν το ένα μετά το άλλο και, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους, παίρνουν ενεργό μέρος στην αφήγηση.
Μέσα από τις συνεχείς μετακινήσεις της ηρωίδας σε Παρίσι, Βρυξέλλες, Αθήνα, οι ιστορίες των πρωταγωνιστών προβάλλουν συγκλονιστικές, οι σχέσεις αναδιαμορφώνονται, δημιουργούνται οξύνσεις και αντιπαραθέσεις. Όλα αλλάζουν: σχέσεις, ιδεολογίες, νοοτροπίες… Εξάλλου είναι και τα μυστικά που όλο και ξεφυτρώνουν και στοιχειώνουν τη ζωή τους.
Το "Σχήμα οξύμωρον" είναι ένα ταξίδι γεμάτο ρεαλισμό, ζωντάνια και στοχασμό. Ο έρωτας, η πολιτική, η ιδεολογία, ο φεμινισμός, η αναζήτηση μιας ανεξάρτητης προσωπικής ζωής είναι οι κεντρικοί άξονες της αφήγησης και του ταξιδιού.

kani karavaiΒιογραφικό της Κανή Καραβά
Η Κανή Καραβά γεννήθηκ ε στη Φτελιά της Δράμας, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημοσολογία. Σήμερα ζει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στη διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της, Ένας αιώνας… μια στιγμή και Το πείραμα του χαμένου χρόνου.

_______________________
http://www.dramini.gr/category/politismos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: