* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Το βιβλίο της Ελένης Ι. Μπερτσάτου...




«Λήδα - Λευκές Σελίδες»

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πύργου



"Μια ιστορία ψυχικής δύναμης και ευαισθησίας"


Η Ελένη Ι. Μπερτσάτου

Το νέο βιβλίο της με τίτλο «Λήδα - Λευκές Σελίδες» από τις εκδόσεις «Ύφος», παρουσίασε το Σάββατο η Ηλειακής καταγωγής συγγραφέας (γεννημένη στο Σκουροχώρι Ηλείας), Ελένη Ι. Μπερτσάτου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πύργου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος φίλων της συγγραφέως καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ Στάθης Καννής, ο πρώην βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ. Γιάννης Αργυρόπουλος.Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αποσπάσματα του βιβλίου που διάβασε η δικηγόρος Χαρά Σκουλαρίκου ενώ για το βιβλίο μίλησε εκτενώς η φιλόλογος κ. Γιώτα Σπηλιοπούλου-Μπερτσάτου. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο φιλόλογος κ. Γιώργος Κουρκούτας.


Ο Μάκης Παρασκευόπουλος μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τη συγγραφέα και το βιβλίο της, τονίζοντας πως τέτοια έργα κάνουν γνωστό τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα.

«Έχω την αίσθηση ότι έχουμε κατακτήσει την Ελλάδα όταν κάθε τόσο τιμούμε ανθρώπους του Πύργου αλλά και του νομού μας. Εάν κανείς αναζητήσει το πάνθεον των ανθρώπων του νομού μας τότε δεν θα αισθανθεί απλά περήφανος αλλά πλήρης. Απλά θα πρέπει να τους ανακαλύψουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μια ιστορία ζωήςΎστερα από σειρά διηγημάτων, που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί και μερικά έχουν βραβευθεί, και την έκδοση του πρώτου της βιβλίου, του μυθιστορήματος «Είσαι καλά, γλυκιά μου;» στο νέο της βιβλίο, «Λήδα - Λευκές Σελίδες» η Ελένη Μπερτσάτου παρουσιάζει τον γεμάτο ανθρωπιά αγώνας της Λήδας, της πρωταγωνίστριας που χτυπημένη από βαριά αρρώστια δίνει τον αγώνα της με αξιοπρέπεια, βοηθώντας και τους γύρω της. Με καθαρή συγγραφική τέχνη η συγγραφέας παρουσιάζει τα ανθρώπινα αισθήματα της συγκίνησης, του έρωτα, του ονείρου και της επιθυμίας για ζωή.

Μια δυναμική γυναίκα, η Λήδα, κυριαρχεί στις σελίδες και στο ημερολόγιο - σημειωματάριο που η ίδια κρατάει. Η ζωή κυλά ανάμεσα στο νοσταλγικό παρελθόν και το βέβαιο μέλλον, μια βεβαιότητα όμως που ξεπερνιέται με όνειρα και ελπίδες.


Σκιαγραφείται μια γυναίκα της εποχής μας, μέσα από τις συμπληγάδες της καθημερινότητας και των ανθρώπινων σχέσεων, μέσα σε ένα ταξίδι όπου προσπαθεί με γνώμονα και οδηγό την αγάπη και την ανάμνηση να κατακτήσει την αξιοπρέπεια.

Η γραφή είναι ρέουσα και οι ως τώρα κριτικές για το βιβλίο της Ελένης Μπερτσάτου πολύ θετικές.Αξίζει να σημειωθεί πως η προχθεσινή ήταν η δεύτερη εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου, ύστερα από ανάλογη που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων τον περασμένο Μάρτιο.














της Βίκυς Γκουγκουστάμου
*δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πρώτη" Πύργου
στις 29.06.09


Δεν υπάρχουν σχόλια: