* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ποιητικές φωνές και... σιωπές


Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στους ποιητές Λεονάρδο Βαλενστάιν, Νίκο Βαλλιανάτο, Μαρία Μαρκαντωνάτου και Φίλιππο Νικολόπουλο οργάνωσε το περιοδικό ΥΦΟΣ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 στο θέατρο Atelier Πάρνηθος στην Κυψέλη, Πάρνηθος 29.
Για το έργο των ποιητών μίλησε ο δημοσιογράφος Πάνος Αϊβαλής.
Ποιήματα ανθολόγησαν και διάβασαν οι ποιητές και η ηθοποιός Ντίνα Ρίτσου.
Στο δεύτερο μέρος η Ντίνα Ρίτσου διάβασε ποιήματα μεγάλων ξένων ποιητών και ο Νίκος Βαλλιανάτος μίλησε για το έργο τους.
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για το νόημα της ποίησης και τη σημασία της στο σύγχρονο κόσμο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, κατά την οποία έχει λάβει κεντρική θέση η έννοια του κέρδους.
..........................................................

Σε μια πολυπληθή συνοικία, όπως η Κυψέλη, που οι άνθρωποι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, το περιοδικό ΥΦΟΣ προσπαθεί να συμβάλει μέσα από την ποίηση και γενικότερα τη λογοτεχνία, οργανώνοντας κάθε Τετάρτη εκδηλώσεις στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου Atelier Πάρνηθος ( Κυψέλη), Πάρνηθος 29, φέροντας κοντά φοιτητές, συνταξιούχους, αλλά και φίλους της ποίησης.
Έτσι, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 20.00 στο παραπάνω χώρο θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Μοσχονίδου με τίτλο «Ένας άγγελος να’ μουν».
Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: