* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Το Μουσείο Μπενάκη εκθέτει όλη την εκδοτική παραγωγή του, ως τις 29 Νοεμβρίου 2009

Oλη η εκδοτική παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη, τεράστια σε όγκο αλλά και σε συμβολή σε ζητήματα τέχνης, ιστορίας και αρχαιολογίας, παρουσιάζεται στην έκθεση που λειτουργεί στο κεντρικό του κτίριο.

Από το 1935 χρονολογούνται οι παλαιότερες εκδόσεις και στο σύνολό τους συγκροτούν ένα μεγάλο παράθυρο στον κόσμο των βιβλίων, προσφέροντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να «ξεφυλλίσει» εποχές και να κάνει πολλαπλά ταξίδια στην ιστορία του Μουσείου.
Οδηγοί, κατάλογοι εκθέσεων και κατάλογοι συλλογών, λευκώματα, μονογραφίες, πρακτικά συνεδρίων, ηλεκτρονικές εκδόσεις... απ΄ όλα έχει αυτή η έκθεση.
Αλλωστε οι εκδόσεις, είτε σε συνάρτηση με την εκθεσιακή πολιτική είτε συνδεόμενες με άλλες, κυρίως ερευνητικές, δραστηριότητες, αποτέλεσαν και αποτελούν βασικό συστατικό της φιλοσοφίας και της πολιτικής του. Σήμερα οι τεχνολογικές δυνατότητες και η συσσωρευμένη εμπειρία κατέστησαν δυνατό τον πολλαπλασιασμό των εκδόσεων και τη σημαντική βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος.
Σε αυτή την τελευταία περίοδο στοιχεία που αναδεικνύουν ανάγλυφα το σταθερό ενδιαφέρον του μουσείου για την εκδοτική παραγωγή είναι, μεταξύ άλλων: Η δημιουργία τμήματος Εκδόσεων, η δημιουργία ειδικής σειράς μελετών με τίτλο «Βιβλιοθήκη του Μουσείου Μπενάκη», η έκδοση ετήσιου περιοδικού και η συνεργασία με τις εκδόσεις Μέλισσα για τη συνέχιση της έκδοσης του περιοδικού «Τα Ιστορικά».

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 29 Νοεμβρίου και καθ΄ όλη τη διάρκειά της θα υπάρχει έκπτωση 20% σε όλες τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη. Συνοδεύεται εξάλλου από τον πρώτο συγκεντρωτικό κατάλογο της εκδοτικής δραστηριότητας του Ιδρύματος.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: