* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Φεστιβάλ Σύγχρονης Ποίησης στην Άνω Ασέα Αρκαδίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Αγαπητοί εκδότες Λογοτεχνικών Περιοδικών,
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη δημιουργία του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ, ενός πνεύμονα πολιτισμού που πιστεύω ότι θα δώσει νέα πνοή στις κατεστραμμένες -από την περσινή πυρκαγιά- περιοχές της Αρκαδίας.
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ είναι φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που φιλοξενείται σε χώρο 7.500 τετραγωνικών μέτρων (σε υψόμετρο 860 Km) στην Άνω Ασέα, 17 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο φορέα που ευελπιστεί να δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι απλοί και συγκεκριμένοι: α) να προσφέρει ψυχαγωγία στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, β) να δώσει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να παρουσιάζουν το έργο τους, γ) να λειτουργήσει ως χώρος έκφρασης και πειραματισμού για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό του τμήματός μας.
Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθούν ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια που θα προάγουν την έρευνα και την πειραματική ανάπτυξη σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η έκδοση υλικού με επιστημονικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.
Ως μέλος του φορέα, απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να κάνουν χρήση του χώρου. Προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο υλοποίησης των προτάσεών σας επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 210 9854169 ή στο rodarelis@yahoo.gr, ενώ για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Πάρκου ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ μπορείτε να ενημερώνεστε στο andigoneia.blogspot.com

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Π.Π.Α.
Στυλιανός Ροδαρέλης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση ποιημάτων στο κοινό, καθώς και η προβολή των ποιητών μέσα από το έργο τους. Την ερμηνεία των ποιημάτων μπορούν ν’ αναλάβουν είτε οι ίδιοι οι ποιητές είτε ομάδα εθελοντών φοιτητών από το Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο οποίο και εργάζομαι.
Αυτό που θα ήθελα εκ μέρους σας, είναι να γνωστοποιήσετε το Φεστιβάλ μέσα από τις σελίδες του περιοδικού σας, ώστε να μπορέσουν να μετάσχουν οι ποιητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας ή συνεργάζονται με σας. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των ποιημάτων που μπορεί να στείλει ο κάθε ποιητής, όπως δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ποιητών που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.
Ευσεβής πόθος και στόχος, είναι να καθιερωθεί το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ποίησης στις ετήσιες δραστηριότητες του Πολιτιστικού Πάρκου ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ και για αυτό θα ήθελα να καταθέσετε ιδέες και σκέψεις που θα βοηθήσουν στην προβολή της νεοελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας. Ευπρόσδεκτες επίσης είναι οι συμβουλές σας και υποδείξεις σας, σχετικά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.

Διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:
ΡΟΔΑΡΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Πυθαγόρα 67, 17563 Π.ΦΑΛΗΡΟ
ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210.9854169
Ηλεκτρονική διεύθυνση rodarelis@yahoo.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ημερομηνία υποβολής έως 16 Ιουλίου 2008
ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΙΘΕΤΟ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
ΣΧΟΛΙΑ:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008
Για την περίοδο του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί προς το παρόν τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις που θα έχουν τη μορφή Φεστιβάλ.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13, 19 και 20 Ιουλίου). Θα προβληθούν ταινίες σε ψηφιακή μορφή και Βίντεο Άρτ διάρκειας έως 15 λεπτών. Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: Ψηφιακή τεχνολογία και καλλιτεχνική έκφραση.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ (θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3, 23 και 24 Αυγούστου ). Θα γίνουν παρουσιάσεις ποιημάτων και μια ημερίδα με θέμα: Οι νέοι κλασσικοί ποιητές του 21ου αιώνα.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ mise en place.
α) Το ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
β) Το ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: Σκέψεις και προτάσεις για το θέατρο του 21ου αιώνα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Στυλιανός ΡΟΔΑΡΕΛΗΣ, Θεωρητικός του θεάτρου, Σκηνοθέτης, Σκηνογράφος.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου το 1959. Πτυχιούχος Δραματικής Τέχνης του Θεατρικού Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα Εξειδικευμένων Ανώτατων Σπουδών στις Σκηνικές Τέχνες και στη Θεωρία και Κριτική του θεάτρου στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης (UAB).
Από το 2007 σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο το ισπανικό και λατινοαμερικάνικο θέατρο. Τη διετία 2005-2007 δίδαξα δραματολογία στο Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Γέρακα Αττικής και την περίοδο 1992-98, Ιστορία θεάτρου, δραματουργία, σκηνογραφία και υποκριτική σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης (Δ. Φωτιάδη, Αρχή, Ίασπις και Κ.Ε.Α) ενώ υπήρξα ιδρυτικό μέλος στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης, ΑΡΧΗ (1993) και ΙΑΣΠΙΣ (1995). Έχω κάνει (35) θεατρικές παραστάσεις στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Την περίοδο 1993-1996 δίδαξα θέατρο σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ήμουν ιδρυτικό μέλος του θεάτρου Κωφών Ελλάδας. Έχω συμμετάσχει στον κύκλο διαλέξεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τις διαλέξεις: «Ο χριστουγεννιάτικος κύκλος στο ισπανικό θέατρο» (2004-05) και «Οι νέες σκηνικές προτάσεις που διαμόρφωσαν το ισπανικό θέατρο τον 20ο αιώνα» (2005-06). Το 2006, στο θέατρο Παντομίμα, έδωσα κύκλο 30 διαλέξεων με θέμα «Το Ισπανικό θέατρο του 20ου αιώνα». Το 2007, στο Διδακτικό και Πνευματικό Κέντρο Al Andar, πραγματοποίησα σεμινάριο με θέμα «Το Θέατρο στην Κεντρική και Νότια Αμερική από τη γέννησή του μέχρι τις μέρες μας». Tο 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγίων Αναργύρων, έκανα παρουσίαση με θέμα «Το προκολομβιανό θέατρο» και, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Asclaye, αντίστοιχα, «Οι παραστάσεις των ιθαγενών της Αμερικής την μετακολομβιανή περίοδο».
Έχω εκδώσει το «Λεξικό θεατρικών όρων» (2002), τα θεατρικά έργα - «Γυναίκες» του Εδουάρδο Γκαλάν (2004) και «Σύντομο Θέατρο» του Αλμπέρτο Μιράγες (2006). Το 2007 δημοσίευσα το (θεατρικό) έργο «Είναι κάτι καράβια φαντάσματα» βασισμένο σε ποίηση του Γ. Ρηγόπουλου στο περιοδικό Αναγέννηση και στο περιοδικό Σολ Λατίνο, το άρθρο «Οι αναπαραστάσεις στο Νέο Κόσμο πριν τον Κολόμβο».
Από το 2004 διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ισπανική Γλώσσα - ορολογία θεάτρου - Ισπανόφωνο Θέατρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: