* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

"Εφυγε ο Αμερικανός συγγραφέας Νόρμαν Μέιλερ"



Associated Press

Νέα Υόρκη: Πέθανε το Σάββατο ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός συγγραφέας Νόρμαν Μέιλερ σε ηλικία 84 ετών. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται η νεφρική ανεπάρκεια.
Ο Νόρμαν Μέιλερ γεννήθηκε το 1923 στο Νιου Τζέρσι και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Χάρβαρντ και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Νότιο Ειρηνικό, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, «Οι Γυμνοί και οι Νεκροί», το 1948. Κατά τη δεκαετία του 1950, έζησε μία ταραγμένη ζωή στο Γκρίνουιτς Βίλατζ ανάμεσα στην αντικαθεστωτική κουλτούρα, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
Ο Μέιλερ τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου και το Βραβείο Πούλιτζερ το 1968 για το έργο του «Στρατιές της Νύχτας», ενώ το 1980 του απονεμήθηκε ξανά το Βραβείο Πούλιτζερ για «Το Τραγούδι του Εκτελεστή».
Ήταν γνωστός για τη δηκτική του πρόζα και την εναντίωσή του στο φεμινιστικό κίνημα.
Σκηνοθέτησε τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους, υπήρξε συνιδρυτής της εναλλακτικής εφημερίδας της Νέας Υόρκης Village Voice το 1955 και διετέλεσε πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ποιητών και Συγγραφέων (PEN) από το 1984 ως το 1986.
Το 1969 ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Παντρεύτηκε έξι φορές και απέκτησε εννέα παιδιά και δέκα εγγόνια.
Συγγραφέας περίπου 40 βιβλίων, ο Νόρμαν Μέιλερ δημοσίευσε το 2007 το βιβλίο «Το κάστρο στο δάσος» που αναφέρεται στη νεανική ηλικία του Αδόλφου Χίτλερ.
Τον περασμένο μήνα χειρουργήθηκε στους πνεύμονες.

από το: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: