* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ο καθηγητής Πάνος Α. Λιγομενίδης είναι ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών


Για το 2009
Ο νέος πρόεδρος
της Ακαδήμιας Αθηνών



Ο καθηγητής Πάνος Α. Λιγομενίδης είναι ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2009. Η εγκατάσταση του νέου προέδρου θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα σε δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας.
Ο Πάνος Λιγομενίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maryland των ΗΠΑ και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 1993.
Διευθύνει το Γραφείο Ερευνών της Επιστήμης της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ είναι πρόεδρος του Κέντρου της Ελληνικής Γλώσσας του υπουργείου Παιδείας και της Εταιρείας της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς.
Ο κ. Λιγομενίδης ο οποίος γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1928, εργάστηκε στις ΗΠΑ ως ερευνητής της Εταιρείας IBM, και ως καθηγητής των Πανεπιστημίων Stanford, UCLA, Maryland, και του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος (Ερευνών) της Caelum Research Corporation, Τεχνικός Σύμβουλος πολλών Εταιρειών και Δημόσιων Οργανισμών.
Έχει διακριθεί με πληθώρα τιμητικών διακρίσεων, όπως Distinguished Professor of Electrical Engineering, Outstanding Educator of America, και Ford Foundation Fellow. Έχει αξιόλογο ερευνητικό και εκτεταμένο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο.

*από το www.in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: