* on-line.gr *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Editorial: Το περιοδικό μας ξεκίνησε από τον Πάνο Σ. Αϊβαλή, δημοσιογράφο πριν είκοσι δυο χρόνια [1996] με μοναδικό σκοπό την παρουσίαση όλων των τάσεων της Λογοτεχνίας -ελληνικής και ξένης- με κύρια έμφαση στην ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. [ http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html ]
Η Φωτό Μου
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - kepeme@gmail.com...............................................................................
δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Powered By Blogger

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Αγαπημένα αναγνώσματα που ξαναδιαβάζουν οι Βρετανοί


Associated Press

Ο Χάρι Πότερ και «Περηφάνεια και Προκατάληψη», τα βιβλία που ξαναδιαβάζουν οιΒρετανοί

Χάρι Πότερ ξανά και ξανά
Λονδίνο:Περίπου το 80% των Βρετανών έχουν ξαναδιαβάσει ένα από τα βιβλία της σειράς του Χάρι Πότερ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιλέξουν και πάλι ένα από τα βιβλία αυτά, προκύπτει από έρευνα.
Επίσης πολλά από τα βιβλια που ξαναδιαβάζονται συχνά είναι ορισμένα έργα της κλασικής λογοτεχνίας, όπως το Περηφάνεια και Προκατάληψη της Τζέιν Όστιν και το Τζέιν Έιρ της Σαρλότ Μπροντέ.
Στον κατάλογο των δέκα ξαναδιαβασμένων και ξαναδιαβασμένων βιβλίων περιλαμβάνονται τα βιβλία του Τόλκιν Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών και Χόμπιτ, ο Κώδικας Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν, το 1894 του Τζορτζ Όργουελ, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπροντέ και το Catch-22 του Τζόζεφ Χέλερ.
Οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως τα ξαναδιαβάζουν γιατί είναι καταπληκτικές ιστορίες που δεν τους κουράζουν ποτέ, ενώ κάθε φορά που τα διαβάζουν ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο σε αυτά.
Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό των λογοτεχνικών βραβείων Costa (πρώην Whitbread), έδειξε πως το 77% των 2.000 αναγνωστών έχει ξαναδιαβάσει ένα βιβλίο και το 17% δήλωσε πως έχει διαβάσει το αγαπημένο του έργο πάνω από πέντε φορές.
Ακόμα το 43% των αναγνωστών τόνισαν πως ξέρουν αν θα τελειώσουν ένα βιβλίο αμέσως μετά το πρώτο κεφάλαιο.
Τα βραβεία Costa απονέμονται στα πιο απολαυστικά βιβλία της περασμένης χρονιάς από συγγραφείς που ζουν στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Οι φετινοί υποψήφιοι θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα. Πέρυσι τιμήθηκε με το βραβείο η Στέφ Πένι για το βιβλίο της Η Αδελφότητα των Λύκων.

από το Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: